5 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
n. 1,5 dl vehnäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon ja liuota veteen. Lisää öljy ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina sileäksi ja kohota sitä kulhossa n. 25 minuuttia. Vaivaa taikinaa sitten kulhossa vielä vähän aikaa, kaada se leivinpöydälle ja jatka vaivaamista siinä samalla sekoittaen loput jaihoista sekaan. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä ne soikeiksi,sileiksi limpuksi. Aseta se poikittain voidellulle pellille,jolloin siitä tulee hauskan pyöreä. Leikkaa pari terävää viiltoa limppuun ennen tai jälkeen kohottamisen. Kohota limppu kaksinkertaiseksi. Kypsennä leipä uunin keskiosassa 250:ssa (asteessa) n. 10 minuuttia. Alenna lämpö sitten 200 asteeseen ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä limppu ilman leivinliinaa,jolloin pinta säilyy rapeana.